07 февруари 2009

Д-р Милен Кацаров и варикоцелето

Годината е 2003-та. След няколко месеца на опити за забременяване, след като чернодробните ензими вече бяха в норма (лекарите от Медицинска академия ми препоръчаха да не правим опити за бебе, докато ензимите не влезнат в норма) реших да послушам проф. Протич, ендокринолога пръв накарал ме да направя спермограма, и да отида при д-р Кацаров.

Записах си час за свободен прием (http://andrologia.hit.bg) и леви-десни бях там. Преди това минах през Торакс и от там гинеколожката на съпругата ми ме прати при д-р Станиславов в Майчин дом. Няма да коментирам обстановката в т.нар. кабинет - то тогава всички болници бяха мизерия. Но перденцето с велурена завеска, оклепаните порно списания и мазния поглед и тон на доктора направо ме втрещиха. Ама както се казва - мен не ме е страх от мечки, щом съм дошъл в гората. Изчаках резултата и според доктор Станиславов нещата не са добре. Резултата беше 6% нормокинетични и 20 % хипокинетични - трагедия.

Та отивам аз при Кацаров с надеждата, че щом е от стария ми квартал, няма начин да не ми свърши работа. До този момент не бях ровил в интернет задълбочено, независимо, че бях сръчкал колежките от маркетинга и бяхме дали безплатен хостинг на www.Zachatie.org . Т.е. съдбата ми е показала знак, ама къде ти ... кьорав съм бил да го видя. Та д-р Кацаров беше много експедитивен. Погледна спермограмата, пита ме кой ме праща (цитирах Протич) и взе една странна джаджа. Явно измери нещо - температура или звук или каквото мери, накара ме да се напъна и нещо ровеше по топките и в заключение ме "застреля". Не с пистолет, а със оферта "Момче зле са нещата, имаш Варикоцеле, на 4-ти мога да те вмъкна в графика - 8:30 във Втора хирургия на МА на П. Славейков. Ето ти един лист - прочети и помисли." Още си пазя някъде този лист. Там в кратце е описано колко е вредно варикоцелето, доста непознати думи срещнах и как единствения начин е да се отсрани оперативно - лесна и рутинна операция е!

Седя аз, чета, преглъщам и претеглям. Попитах плахо колко ще струва - отговорът беше "250-300 лева, това е такса за болницата, аз там работя, тук е свободен прием". Тогава взимах 750 лева. Колко му е - ще зарадвам жената, току виж съм се оправил. Съгласих се.

Но аз съм хитро и любознателно говедо. Аааа и бях 90-на + килца. Споменавам го защото е важно! Седнах в къщи, порових в интернет, филмче си свалих, запознах се с трите вида операции на варикоцеле от ляво, каквото било моето. Разбрах и за екстрата след операция- подуване на топките, особено едната! И се сетих за филма Ташаци в космоса (по-известен като Space Balls) и се сетих за Карл Май и Ташунко Сапа. Накрая реших, че щом джуджето Пишпунта не го е срам от името и аз не трябва да се страхувам от операцията.

В уречения ден бях с широки гащи и 300 лева във Втора хирургия. Операцията, ако това може да се нарече операция протече доста бързо. Д-р Кацаров ми би една инжекция, явно за местна упойка, прати сестрата да си ходи и почна да реже нещо долу в ляво малко над топките. Добре, че с една пяна на Veet се бях изчистил, че не ми се мисли сестрата да ме беше избръснала. Опитах се да пусна няколко шеги относно операцията, да питам каква точно е тя, дадох няколко примера с видяното и прочетено от мен в Интернет. Касапина ме погледна лошо и каза, че не всичко е вярно и да не питам много. Тогава му обясних какво е това интернет и как може да намериш много полезни неща, ако знаеш как да ги търсиш и филтрираш от простотията. По едно време почнах да усещам доста странни неща като придърпване и щипене, все пак като преживял биопсия без упойка от проф. Чернев и куца операция на спукан апандисит от недоволни хирурзи в Пирогов, знам каква е болката от нещо вътрешно. Плахо попитах и отговора беше "Оооо ма те минали 10-на минути. Я да ти бия още една упойка". След още 7-8 минути свършихме. Изправих се с помощта на доктора и се дотътрих до едно легло в коридора. Кацаров пое следващия "отличник", а чакаше и още едно момче. Явно това е нещо нормално, си казах аз. След половин час обаче упойката почна да отминава. Но хоп - дойде лешояда и ме попита "счетоводството долу ще приключват. ще им занесеш ли парите или аз да ги занеса?". "Ех какъв добър човек", си казах аз, ще ме отмени в този труден час. Е, следобеда осъзнах как си е прибрал парите и как не е точно такава схемата със счетоводството. Но майната му - моите 300 лева няма да го направят много богат, но пък ако мен ме излекуват - ще ги забравя.

След още половин час доктора дойде и отново учтиво ме попита "ти къде живееш?". "Ами близо", а и баба живее отсреща. "Оооо, ами ти си значи лесен - направо можеш да си отиваш. Ела след 3 дена да ти махна конците. Пак по същото време".

Как съм си стигнал, само аз си знам. Ама нямал съм акъл и това си е. Наистина лявата ми топка се поду. Мислех си, че имам широки панталони, но съм се лъгал. След няколко дена ми свалиха конците и това приключение приключи успешно. След месец отидох и Кацаров ме посъветва след 3 месеца да направя спермограма, ако не е по-добра - ще минем към инжекции и хормонално лечение.

След месец срещнах случайно една стара позната, чиито баща разбрах, че е уролог. И реших да го питам какво ще ми каже за варикоцелето и въобще за моя проблем. Той като чу за Кацаров директно ме попита - "Варикоцеле ти намери, нали? И те оперира, нали? Еййй още се намират шарани!. Момче знай, че този е шарлатанин. Решил е да бие световния рекорд по Варикоцеле операции и се справя перфектно. Болеше ли те долу, ама много, като седиш, като се напъваш и като подскачаш и вдигаш тежко? Ако не - врътнал те е. И след 3-4 месеца ще ти се оправи спермограмата с 10-на процента максимум. А после организма ще си намери начин и ще възстанови притока на кръвта, от където и температурата и резултатите ще ти се върнат обратно." Колкото и да ми е тъжно трябва да ви съобщя, че човека се оказа прав. За всичко. И му теглих една майна на Кацаров. И ще го застигне проклятието ми - спокойно!

И да не забравя - от дистанцията на времето какво не ми е направил Кацаров, за което от части и аз съм си виновен, че не съм се сетил:
  • контролна втора спермограма
  • кръвни изследвания - кръвна група, време на кръвосъсирване (където наскоро установих. че имам проблем)
  • други изследвания - хламидии, хормони и т.н.
От време на време пускам името на Милен Кацаров в www.google.bg и чета препоръките на девойките в Zachatie или BG-mamma. Гледам че във Вита оперира. Само като му видя снимката и се хващам за пакета ... и за пушката. И той и Станиславов са идиоти. Ако на някой са помогнали, то той или не е имал проблем или е чиста случайност. Тези хора са станали толкова велики, благодарение на мъката на хората и спекулацията с надеждите и мечтите им. Внимавайте и винаги търсете алтернатива. Те няма да ви помогнат!!! Само вие самите можете да си помогнете!

В заключение - Според мен теорията за фамилиите и тяхната правота в този случай е валидна - доктора КУЦАРОВ, а не Кацаров, е кръгла нула!!! Чист и прост печелбар, яхнал вълната на мъжките проблеми. Имайте го в предвид и не се подлъгвайте. Това е лично мой съвет.

п.с. А и ето още малко коментари по работата на този голям "специалист" - http://www.novinar.net/?act=news&act1=allmnenia&mater=MjIwODs0OA== вижте коментарите отдолу.

15 коментара:

  1. A ето и малко по-научно обяснено що е то варикоцеле - http://bg-sexologia.info/site/index.php?option=com_content&task=view&id=212&Itemid=2
    Не казвам, че го нямате - но ако сте минали пубертета отдавна, до сега все щяхте да сте отишли на доктор. Хем да отървете 2-3 месеца от казармата, хем в работата да ви викат Топчо!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей tralalalali , четох статията ти преди няколко месеца - преди да взема решение лично за мен. Сега, виждам че са изминали доста години от тогава, но аз съм длъжен да споделя и моето преживяване при д-р Кацаров. И ще го направя в резюме, защото това е само коментар по темата!
      С 2 думи - явно нещата доста са се пронменили. Мен лично жената едва ли не насила ме закара при доктор Кацаров. Доста години напразни опити.... Без изследвания , направо отидохме на първоначален преглед. Малко ми беше стеснително в началото, но след като се оказа че и двамата сме скиори и разменихме няколко думи по темата се поотпуснах. Незнам защо при теб се е получило така, но при мен всичко беше много на ниво - и прегледа и разясненията разбираеми ... Видяхме се още 2 пъти след първоначалния преглед - след това ми насрочи дата и час за "интервенцията" (за мен това не е операция, брат - не всяко срязване е операция- мое мнение не ангажирам никой с това). След това възтановяването си протече по план - почивчица, прегледче пак ...2 пъти и после айде вкъши - по-натам лечението продължи и всичко си е ОК сега - те на , чакаме хлапе!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Е, сега не е като да те галят с перце , ама нали за тва си мъж! В крайна сметка резултата говори сам за себе си :) . Пак повтарям - времето е друго, минали са години, може и самата система преди да е била друга,знам ли? Но ние сме много доволни от д-р Кацаров и ако някой се колебае дали да иде при него, нека прочете и моето мнение. Аз и жената сме доволни, въпреки че ти четох статията преди да ида при д-р Кацаров, сега не съжалявам, глупости - дори се радвам, че постъпих така :)
      За мен Кацаров е най-добрия в областта си!
      Поздрави
      Георги

      Изтриване
    2. Анонимен29 юли, 2016 02:17

      Да! С Кацаров определено трябва да се внимава! Подвежда и се възползва! И не само!

      Изтриване
  2. Доста полезна информация.Благодаря Ви!
    Ние сме с почти сходен проблем.Посетихме и д-р Кацаров.Трудно може пациент да се ориентира в джунглата от лекари.
    Публикуваното от вас ми беше от полза.

    ОтговорИзтриване
  3. Ще Ви бъда благодарен , ако ми препоръчате специалист в тази област .

    ОтговорИзтриване
  4. Явно формулата е отработена. Аз също имам познат, на когото уж му откриха Варикоцеле и даже го оперираха. Добре, че прочетох горния материал, понеже и аз се бях запътила да пращам съпруга ми при Кацаров. Да не говорим за д-р Даскалова, която има практиката да праща за ин-витро, дори може да предложи по-лоша спермограма за целта :)

    ОтговорИзтриване
  5. Значи това си е практика и мен един лекар искаше бързо да ме оперира от варикоцеле и на всеки казва, че има варикоцеле и го оперира , става дума за Д-р . Качев от Благоевград

    ОтговорИзтриване
  6. Zdraveite pro4etoh niakoi raboti i vse pak mi predstoi pregled pri urolog mnogo lo6a spermograma prepora4aite niakoi

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25 март, 2011 12:26

    Az si pravih operaciq pri ka4ev v blg, oba4e ve4e godina i ne6to sled neq leviqt testis si e dosta podut, po negovite dumi e normalno 4e imah dosta raz6ireni veni v lqvo imah,no znam li.Dali i pri drugi e taka ?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10 май, 2011 14:13

    Az moga da spodelja moja opit.Prawih 8 opita za in vitro w balgarija i 4ujbina.Wsickite ne uspeshni.Po preporaka na moi poznati koito bjaha,operirani ot d-r kazarov i 4 m sled towa zabremenjaha,go posetih.Toj otkri warikocele i ni kaza ili operacija ili prodaljawame s in vitroto.Saglasih se na operazija i na 6m jena mi zabremenja i ot skoro imame i wtoro dete.Sled towa izpratih drugi poznati s otkrio warikicele gotowi za operazija ,no d-r Kzarov gi pregleda s Dopler i ne otkri takiwa weni.Otkaza operazija .Ako beshe korumpiran sheshe da gi operira i da wzeme parite.Moeto wpe4atlenie ot nego e ,4e e mnogo dobar spezialist i parite ne sa wodeshi .Dali trjabwa da se operira ili ne varikoceleto towa otdawna po sweta e resheno i e dokazano 4e na 60 % podobrjawa spermogramata.Takiwa hora koito pljujat najkogo se pitam dali ne sa pod dawlenieto na zawistliwi kolegi ili ot njakoj zentar za in vitro ,kojto njama interes da se lekuwa majkija sterilitet.Smetkata e prosta ,snoshti widjah po telewizijata ,4e godishno 3000 dwojki polu4awat pari za in vitro.50% ili 1500 dwojki sa s majki faktor.Na 500 ot tjah ako se pomogne, s operazija ili lekarstwa, po 5000 lw. prozedurata-smetnete kakawi pari gubjat in vitro zentrowete.Towa go spodeljam ,zashoto minah 8 opita za in vitro i to i w top kliniki w Ewropa i wsickite mi kazwaha ce majkija sterilitet ne se lekuwa(dori ne me pregledaha).Blagodarja na d-r Kazarow i natakiwa zlonamereni pisa4i se samnjawam kolko im e 4ista sawestta.

    ОтговорИзтриване
  9. @последния коментар - благодаря ви за времето, което сте отделили да прочетете статията за д-р Кацаров. Поздравявам ви за успеха ви и дечицата, който имате.
    Уви - преди да се хвърлите да правите обвинения, че съм част от някаква клика, клиника или някакво друго лекарско формирования ще ви помоля да прочетете и други статии относно репродуктивния бизнес. Именно в тях можете ясно да видите доказателство и мотив ин-витро центровете не само в БГ, а и в чужбина, да не търсят проблема да директно да предлагат решение за хиляди лева/евро. Жалко, че за 12 опита не сте попаднали на лекар, който да прегледа обстойно мъжа в семейството и да види нещо толкова просто, като варикоцеле. Бъдете здрави и по-малко доктори и повече усмивки!

    ОтговорИзтриване
  10. sas saprugat mi sashto hodihme pri d-r kacarov nosled nazna4eno ot nego le4enie sas lekarstva za tri meseca otidohme pak pri nego no toi prosto ni izpadi -\sigorno zashtoto sme cigani]-sled mnogo salzi poslednata ni nadewda ostana vav tukuda i tam ostanoviha varikocele 4akani operasia no niamame vazmownosti i sega ostavame neshtata vav bowiite race

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен05 март, 2012 11:17

    Ne se doveriavaite na d-r Kazarov, tai kato ne umee da operira dobre. Ostavi si razete i mi sasipa zdraveto za cial jivot. Prehvalenoto mu ime izobsto ne saotvetstva na realnostta i e goliama doza reklama bez pokritie.

    ОтговорИзтриване
  12. Здравей tralalalali , четох статията ти преди няколко месеца - преди да взема решение лично за мен. Сега, виждам че са изминали доста години от тогава, но аз съм длъжен да споделя и моето преживяване при д-р Кацаров. И ще го направя в резюме, защото това е само коментар по темата!
    С 2 думи - явно нещата доста са се пронменили. Мен лично жената едва ли не насила ме закара при доктор Кацаров. Доста години напразни опити.... Без изследвания , направо отидохме на първоначален преглед. Малко ми беше стеснително в началото, но след като се оказа че и двамата сме скиори и разменихме няколко думи по темата се поотпуснах. Незнам защо при теб се е получило така, но при мен всичко беше много на ниво - и прегледа и разясненията разбираеми ... Видяхме се още 2 пъти след първоначалния преглед - след това ми насрочи дата и час за "интервенцията" (за мен това не е операция, брат - не всяко срязване е операция- мое мнение не ангажирам никой с това). След това възтановяването си протече по план - почивчица, прегледче пак ...2 пъти и после айде вкъши - по-натам лечението продължи и всичко си е ОК сега - те на , чакаме хлапе!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Е, сега не е като да те галят с перце , ама нали за тва си мъж! В крайна сметка резултата говори сам за себе си :) . Пак повтарям - времето е друго, минали са години, може и самата система преди да е била друга,знам ли? Но ние сме много доволни от д-р Кацаров и ако някой се колебае дали да иде при него, нека прочете и моето мнение. Аз и жената сме доволни, въпреки че ти четох статията преди да ида при д-р Кацаров, сега не съжалявам, глупости - дори се радвам, че постъпих така :)
    За мен Кацаров е най-добрия в областта си!
    Поздрави
    Георги

    ОтговорИзтриване
  13. Само да се похваля с 2 думи: ще ставам баща !!!
    Благодарение на лечението на Д-р Кацаров. Бях с азооспермия - запушване на семенните канали. След операцията при д-р Кацаров, вече сме щастливи! Мисля,че този факт е достатъчен! Кабинета му разполага с модерна техника и той наистина е НАЙ-ДОБРИЯ уролог в София. Сигурен съм! Благодаря!

    ОтговорИзтриване