07 февруари 2009

Спермограмен бисер от форумите

Най-много се кефя на фразата "Спермограма задължително се прави в лаборатории към Центрове по репродуктивна медицина и оплождане ин витро". Е желязна логика имат - Елате пиленца при батко, и да ви е дупе сладко!

Естетвено, че като си закарате Мерцедеса в оторизиран сервиз, дори и да е ОК ще ви съдерат три кожи. Особено ако цената е колкото на нов Мерцедес. Това е още един от проблемите - Лабораториите трябва да са отделни и независими от лечебното заведение. Иначе винаги ще остане съмнението дали резултата не е умишлено манипулиран. А резултата от спермограмата е основно "доказателство" за препоръка Ин-витро. Обърнете внимание как на бланките за резултатите от спермограми на височайшите центрове по репродуктивна медицина седят препоръки не за препоръчано лечение на проблема, а за инсеминация, инвитро или инвитро-ICSI ... Правилно - не поправяме проблема, но прибираме пари!!!

Докато е такава конюнктурата на пазара обаче, кинтите да се генерират от цетровете по репродуктивна медицина и хората безрезервно да им вярват - така ще е!

Мислете, четете, осъзнавайте и преценявайте! И след това се хвърляйте в дълбокото - по-здравословно е! Майната им на парите, бе съм за тях, но защо да ги давате на мошенници за фалшиво лечение, а не за някоя благородна и полезна кауза!

Няма коментари:

Публикуване на коментар