15 януари 2009

Време е да споделя!!!

Здравейте на всички попаднали в това нестандартно място.
Аз съм bebe@orbitel.bg и това ще бъде моето място за споделяне на един много лично-семеен проблем. А именно - невъзможност за създаване на бременност поради стерилитет в мъжа, т.е. мен.

Ще се опитам да разкажа моята история в няколко поста, ще бъда безкрайно честен и откровен защото знам какво е и съм бил безкрайно отчаян на моменти, а е липсвала и подкрепа.

Защо реших да пиша и споделям? През последните 7 години се боря с онези малки човечета сперматозоидите. В борбата съм от 6% нормокинетични сперматозоиди и много малко количество и със здрава и упорита последователност, много грешни стъпки и лоши напътствия в момента съм с над 45% нормокинетични и реален шанс за създаване на потомство.

Каква е рецептата?
Ще си призная - не знам. Но знам колко боли да чуеш диагнозата - "Забравете със съпругата ви да си направите бебе. Помислете за In-vitro и ICSI" И след първия опит и неуспех е още по-тежко. А рецептата е само една - да си силен, да повярваш, че е възможно и да имаш волята да жертваш всичко в името на самият себе си и любовта, която може да се превърне в едно, две, три и повече малки създания. Малко създания, които да осмислят твоят и на твоите близки живот. И това ако е възможно да стане в този век, в този ми живот ще е безценно.

Тук ще споделя моят опит и премеждия. Аз съм признал пред себе си, че проблемът е в мен. Очаквам от теб, съпричастен читателю, въпроси и ще се радвам на всеки коментар или предложение. Чувствайте се сводобни да ме попитате каквото искате, за каквото искате. Ако е нужно - ще излезнем по мъжки да хапнем и поговорим. Ако съм от полза - здраве да е! И действайте и споделяйте с другите - само това ще промени нещо! Направете го сега. Утре ще е късно.

Всяко изразено мнение ще си е мое и не искам да засегна никой лично и целта ми не е да го обидя. По отношение на здравната система - ще съм краен и груб!

1 коментар: